Till salu
 
3:a, 65 kvm, HÖGSÄTRA
 
Villa, KOTTLA
 
Se fler objekt

Att sälja bostad genom Hultberg & Almquist

Att välja mäklare
Vi som jobbar här bor i samma kvarter där vi arbetar och känner till det mesta om omgivningarna och husen. Vi vet vilka bostäder som sålts, vilka som snart är till salu och vilka som skulle vilja bo i dem. Vi vet också var förskolor, butiker och skolor finns, genvägen till bussen och när den går.
Med de meriterna är vi därför det självklara valet av mäklare:)

Vad är er bostad värd?
Det finns många faktorer som påverkar värdet av ert hem.
Vi på Hultberg & Almquist ger inga glädjekalkyler utan värderar ert boende så att vi kan stå för det vi säger.
Slutligen är det marknaden som avgör priset men vi finns där för att ni ska få det absolut högsta pris marknaden är beredd att betala.

Förarbetet
Förarbetet är en viktig del av mäklararbetet. Vi vill vara så noggranna som möjligt så att en köpare får rätt information från början.
Vi pratar med föreningar, hämtar in material om fastigheten eller lägenheten, vår fotograf tar bilder, redigerar ritningar med mera.
Vårt arbete är att ni ska synas och att kunderna lätt ska hitta just ert hem. Därför annonserar vi både på Hemnet och i lokalpressen. Givetvis även i andra tidningar/magasin beroende på objekt och önskemål.

Dags för visning
Det vanligaste är så kallade öppna visningar där alla är välkomna.
Men det blir allt vanligare att kunderna vill titta och ställa frågor i lugn och ro. Vi visar gärna kunderna privat.
Det är ni som är säljare och kund, och har därför rätt att ställa höga krav på oss som mäklare och därför tycker vi att det är viktigt med ett nära samarbete och god kommunikation om hur affären fortlöper.

Budgivning
Vi arbetar enligt fastighetsmäklarnämndens rekommendationer om öppen budgivning.
Det är viktigt att veta att ni som säljare bestämmer över budgivningen vilket bland annat innebär att ni väljer vem ni vill sälja till och till vilket pris. Ni avgör också om ni vill ta emot eller avvisa ett bud efter att budgivningen avslutats, men innan kontraktsskrivning är klar.

Kontraktsskrivning
Försäljningen är inte avslutad förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats. Därför försöker vi alltid hitta en tid så snart som möjligt efter avslutad budgivning. Då träffas säljare, köpare och mäklare på vårt kontor på Sturevägen 32.
Inom en vecka (vanligtvis) efter kontraktskrivningen betalas en handpenning på tio procent av köpeskillingen.

Tillträdesdagen
Försäljningen avslutas på tillträdesdagen. Då träffas säljare, köpare, mäklare igen. Oftast på köparens bank och mäklaren har förberett all kontakt med köparens och säljarens bank. Båda parter undertecknar likvidavräkningen och vid fastighetsköp även köpebrev. Sedan erläggs resterande köpeskilling och ev lån löses bort.

- Nöjda kunder är en lyckad affär

Hultberg & Almquist Fastighetsförmedling   Sturevägen 32   181 32 Lidingö   08-7652620   info@hultbergalmquist.se